September 4, 2021

Filosoof André Klukhuhn over zijn essay De vreemde lus

Wat is nou precies die vreemde lus, het godvormige gat, de spiraalbeweging die eindeloos in zichzelf terugkeert? Waar komt de tweespalt in ons kennen van de wereld samen? En wat hebben de graficus Escher, wiskundige Gödel, cognitiewetenschapper Hofstadter en wiskundigen Lenstra en De Smit hier mee te maken? André Klukhuhn bekijkt ons bewustzijn van kunst tot wetenschap en van filosofie tot mystiek.

André Klukhuhn is scheikundige, filosoof en schrijver en hij was tot 2005 als directeur verbonden aan het Studium Generale van de Universiteit Utrecht. In 2003 verscheen zijn grote boek De geschiedenis van het denken waarvan in 2013 een volledig herziene versie verscheen. In 2020 kwam De vreemde lus uit, een essay over bewustzijn en het verbond tussen wetenschap, kunst, filosofie en mystiek.

Wil je kans maken op het weggeef exemplaar van De vreemde lus? Stuur dan een berichtje naar radiolilapodcast@gmail.com of laat een bericht achter via deze website. Eind deze maand krijgt de winnaar hierover bericht.